Νέα & Ανακοινώσεις

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Ακαδ. έτος 2019-20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: 293/06.02.2019

                Το Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» υλοποιείται από το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΠΗ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.         

Το ΠΜΣ λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, διαρκεί 4 εξάμηνα και οδηγεί στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τίτλο: «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ». Η έναρξη των μαθημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα γίνει κανονικά κατά το χειμερινό εξάμηνο σπουδών.

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα του ΠΜΣ εμφανίζεται στην ιστοσελίδα: http://mcultural.gr και www.psed.duth.gr

Διαβάστε περισσότερα...

 

Πιστοποίηση Παιδαγωγικής κ Διδακτικής Επάρκειας

Με απόφαση της Συγκλήτου 75/60/ 5 Ιουλίου 2018 (Θέμα Η4 - Έκτακτα Θέματα ΠΜΣ) ανακοινώνεται η Πιστοποίηση της Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας αποφοίτων του Π.Μ.Σ. με τίλτο: "Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίνεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα" του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ.

Δείτε την απόφαση εδώ.

Παρουσίαση Μεταπτυχικών Διπλωματικών Εργασιών Φεβρουάριος 2018

Την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 θα γίνουν οι παρουσιάσεις-υποστηρίξεις των Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών στην αίθουσα 13 του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία των παρακάτω Μ.Φ.:
1. Βρίζα Χρύσα ώρα 10:00 με τίτλο: «Απόψεις εκπαιδευτικών που εργάζονται σε τυπικά και μη τυπικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα για την Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία και Μάθηση».
2. Ξανθοπούλου Βασιλική ώρα 11:00 με τίτλο: «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις και στρατηγικές δασκάλας χορού κατά τη διαδικασία εκμάθησης συλλογικών παραδοσιακών χορών σε άτυπο περιβάλλον μάθησης σε παιδιά μέσης παιδικής ηλικίας».
3. Λιούνη Μάγδα ώρα 12:00 με τίτλο: «Διδακτικές στρατηγικές νηπιαγωγού σε εξατομικευμένες δυαδικές καταστάσεις μάθησης στο πλαίσιο άτυπης εκπαίδευσης».
4. Μεμέτ-Εμίν Ζουμπεϊδά ώρα 18:00 με τίτλο: «Διερευνώντας τις διαπολιτισμικές πρακτικές σε ένα περιβάλλον άτυπης εκπαίδευσης δίγλωσσων μαθητών. Η περίπτωση του "Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων" (ΠΕΜ)».
5. Χατζημπέη Χριστίνα ώρα 19:00 με τίτλο: «Πόσο διαπολιτισμικό είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο;» Mια εθνογραφική μελέτη των Διαπολιτισμικών Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ροδόπης».

Την Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα: 11:00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας της Γρηγορίου Ελένης στο Εργαστήριο Ψυχολογίας με τίτλο: «Η επίδραση των αναγνωστικών εμπειριών από το οικογενειακό περιβάλλον στη γλωσσική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής ηλικίας».

Την Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα: 18:30 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής εργασίας της Σωκράτους Βαλεντίνας στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων με τίτλο: «Η ιστορική ενσυναίσθηση ως εργαλείο για την αλλαγή της στάσης των εφήβων για τα μουσεία. Μια εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης μιας περιοδικής έκθεσης για τη δημιουργία μιας Pop Up Performance».

Είσοδος ή Εγγραφή

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;