Διημερίδα "Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα σήμερα"

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του ΤΕΕΠΗ-ΔΠΘ (http://mcultural.gr/) σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Παιδείας (http://paratiritirio.web.auth.gr/) οργανώνουν επιστημονική διημερίδα με θέμα

              "Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα σήμερα:
σκέψεις και δράσεις"diimerida 25 May poster
στην Αλεξανδρούπολη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017
κτίριο Σχολής Επιστημών Αγωγής – Νέα Χηλή

 

 

- Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα υπάρξουν εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες και συζητήσεις πάνω στο προσφυγικό ζήτημα και την εκπαίδευση των προσφύγων μαθητών και μαθητριών. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
- Για τεχνικούς λόγους, το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν 180-200 άτομα.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (στείλτε μήνυμα με τίτλο «συμμετοχή διημερίδα εκπαίδευση προσφύγων» και στο κείμενο αναφέρετε όνομα, ιδιότητα και στοιχεία επικοινωνίας) μέχρι τις 21/5/17 και θα λάβετε σχετική επιβεβαίωση.


- Οι ενδιαφερόμενες προπτυχιακές φοιτήτριες και οι ενδιαφερόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές καθώς και οι ενεργεία εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τη διημερίδα θα έχουν επιπλέον την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, εργαστήρια που εμψυχώνονται από την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητριών του τμήματος που υλοποίησαν εκπαιδευτική παρέμβαση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Δράμα, το καλοκαίρι του 2016.
Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι:
Α) «Οργανώνοντας και αξιολογώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για πρόσφυγες»
Β) «Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για άτυπα πολυπολιτισμικά πλαίσια εκπαίδευσης»
Γ) « Η καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους»
Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια κατά σειρά προτίμησης, μέχρι τη Κυριακή 21 Μαΐου, στα:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αυτές και αυτοί που το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Κ) και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (αυτές και αυτοί που το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και Ω).

Διαβαστε το πρόγραμμα της διημερίδας.

Είσοδος ή Εγγραφή

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; / Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;